Close

24-uurs retraite voor vrouwen

In Samaya Werkhoven

24 uur voor jezelf

Stilstaan bij wie je bent, wat je vindt en voelt, dat doe je misschien niet vaak genoeg. Er is zoveel dat ook nog ‘moet’. Werk, familie, gezin, sociale contacten, de liefde, ambities. Je ben er maar druk mee. Tijd voor jezelf kan er dan behoorlijk bij in schieten. Hoe zou het zijn om 24 uur de tijd te nemen? Om verhalen te delen, ruimte aan jezelf te geven, stil te staan bij wat er in je leeft en andere vrouwen te ontmoeten die ook op zoek zijn naar diepgang en rust.

Het is natuurlijk een gekke tijd, waarin we steeds zoeken naar manieren om te werken met nabijheid, terwijl we fysiek afstand moeten houden. Ik heb mijn manier van werken daarop aangepast. Iets anders dan we gewend waren, maar nog steeds intiem en verbindend. We houden ons aan de maatregelen van het RIVM. Ook nu de maatregelen verder verscherpt zijn (nov 2020). Gelukkig is er nog steeds ruimte om samen te komen.

We beginnen op vrijdagavond om 19.30 uur. We nemen de tijd om elkaar wat beter te leren kennen. We zakken in de vertraging en onderzoeken met welke vragen de deelnemers zijn gekomen. Natuurlijk kan je lekker je bed inrollen als we rond 21.30 uur afronden, maar je kunt ook er ook voor kiezen om nog wat door te praten met een drankje in de gezamenlijke ruimte.

Na het ontbijt gaan we om 9.30 uur verder. We doen oefeningen over contact maken en staan stil bij onze families. Er is ruimte genoeg voor het onderzoeken van persoonlijke vragen. Dat doe je in tweetallen, wandelend, in de groep en soms doen we een opstelling.

We hebben een heerlijke lunch met soep. En dan hebben we nog een hele middag voor meditatie, lichaamsgerichte oefeningen en gesprekken. Het programma staat in hoofdlijnen, maar er is alle ruimte om aan te passen naar de behoefte van de deelnemers.

We ronden de 24 uur die we met elkaar doorbrengen af met een vegetarisch diner. Zodat je rond 20.00 uur met een gevuld hoofd, hart en lijf weer je normale leven instapt.

Data 2021

22 januari 19.30 uur t/m 23 januari 20.00 uur (Vervalt ivm lockdown maatregelen)
19 maart 19.30 uur t/m 20 maart 20.00 uur
28 mei 19.30 uur t/m 29 mei 20.00 uur
9 juli 19.30 uur t/m 10 juli 20.00 uur
17 september 19.30 uur t/m 18 september 20.00 uur
10 december 19.30 uur t/m 11 december 20.00 uur

Lokatie
Conferentiecentrum Samaya
Hollendewagenweg 20, 3985SG Werkhoven

Samaya is een kleinschalig conferentiecentrum en kloosterhotel met een missie. Het is gehuisvest in het laatste slotklooster dat in Nederland werd gebouwd volgens de oude richtlijnen van de Katholieke kerk, maar in tegenstelling tot veel andere (sombere) kloostergebouwen juist open van opzet met zeer veel daglicht toetreding. Ondanks de huisvesting in dit klooster monument, is het centrum niet-religieus en ontvangt het gasten van elke geloofsovertuiging en/of spirituele achtergrond.

Kosten

De 24 uurs retraite kost €339,-.
Dat is inclusief overnachting op een één persoons kamer met eigen badkamer, ontbijt, koffie, thee, lunch en diner en drankjes.


* We houden ons aan de coronamaatregelen door afstand te houden en goed te ventileren. Mocht je verkoudheidsklachten hebben of in quarantaine moeten dan is het mogelijk om te annuleren.

Aanmelding

Rust en schoonheid