Close

"De zachte krachten zullen zeker winnen"

Henriette Roland Holst


Over Denise

De zachte krachten zullen zeker winnen 

in ’t eind -- dit hoor ik als een innig fluistren 

in mij: zoo ’t zweeg zou alle licht verduistren 

alle warmte zou verstarren van binnen.

Henriette Roland Holst

In 1997 afstudeerde ik af als A&O psycholoog aan de Universiteit Utrecht. Ik rolde het HR-vak in. Door mijn interimwerk heb ik veel verschillende (overheids)organisaties van binnenuit ervaren. Daar ontstond het inzicht dat vroegere ervaringen met welkom, hechting, intimiteit, afscheid, rouw en betekenisgeving veel invloed hebben op de communicatie in het hier en nu. Ik volgde diverse opleidingen om dit inzicht verder te verdiepen en uit te werken.

Vanaf 2005 heb ik mijn begeleidingspraktijk opgebouwd. De ontmoeting van mens tot mens is voor mij de basis is voor elke interactie en interventie. Dan kunnen we pas echt met elkaar aan de slag. Veiligheid en uitdaging gaan hand in hand. Ik creëer een sfeer waarin kwetsbaarheid en zelfreflectie ruimte krijgen en waar moed ontstaat om te kijken waar je nog niet gekeken hebt.

Ik gebruik verschillende werkvormen, maar mijn “lievelings” is systemisch werken, ook wel bekend als (familie)opstellingen. Maar ik werk ook graag met met rituelen en zet ik principes uit de hechtingtheorie van Bowlby, Conceptiedynamieken en EFT (Emotional Focused Therapy) in. 

Ik volgde vervolgopleidingen bij De Baak en Phoenix opleidingen en workshops bij o.a. Robbert Neimeijer, Franz Rupert, De Gulden Snede, Anna Verwaal, Henne Arnolt Verschuren, Johannes Schmidt. 

Als supervisor ben ik betrokken bij “Land van Rouw”

Publicaties

Met zoveel liefde heb ik van je gehouden. (Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink, Pascalle van Vliet, Uitgeverij Witsand, 2015)

Professioneel begeleiden bij verlies (Jakob van Wielink, Leo Wilhelm, Denise van Geelen-Merks, Boomuitgevers, 2017).

Loss, Grief, and Attachment in Life Transitions: A Clinician’s Guide to Secure Base Counseling (Jakob van Wielink, Leo WIlhelm, Denise van Geelen, Routledge, 2019)

Secure Bases: Bakens onderweg bij Transitie (Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink, Vuurvogel 23, november 2015)

Verhalen van betekenis (Denise van Geelen-Merks, Jakob van Wielink, Vuurvogel 24, juli 2016)

Veilige en onveilige hechting (Filmopname tijdens presentatie op congres “Professioneel begeleiden bij levenstransities op 14-09-2017, georganiseerd door Publicatiebureau In de Wolken, De School voor Transitie en Expertisecentrum Omgaan met Verlies)

#METOO en vrouwelijke kracht (blog op de website van Klooster Huissen, november 2017)

Neem contact op