Close

"Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen"

Søren Kierkegaard


Opstellingen

Een opstelling geeft je inzicht in de dynamieken die een rol spelen bij een probleem (of een persoonlijke vraag) waar je mee worstelt. Het is een manier om snel en diepgaand te onderzoeken en te leren.

De bekendste vorm van opstellingen is de familieopstelling. Dat wat in je familie van herkomst speelde kan invloed hebben op je gedrag, relaties en/of je omstandigheden in het heden. De opstelling maakt zichtbaar hoe het familiesysteem waar je uit voortkomt functioneert en wat jij kunt doen om bijvoorbeeld meer rust, stevigheid, daadkracht of overgave te ervaren.

Naast familieopstellingen zijn veel andere vormen van opstellen mogelijk. Met rituelen bijvoorbeeld, om een transitie vorm te geven. Of je kunt samen met je partner onderzoeken welke dynamieken in je relatie spelen en hoe jullie familiesystemen daarbij dan weer van invloed zijn. 

Familieopstellingen

De regels van thuis, de patronen en gevoeligheden, wie er werden geboren, overleden en verzwegen, de geuren, kleuren en verhalen. Je draagt het in je. Met liefde en soms ook met onrust, pijn, boosheid of verdriet. Bewust en onbewust.

Lees meer ›

Rituelen

Overgangen worden van oudsher en in vele culturen gemarkeerd door rituelen. Ze helpen bij het vinden van de toegangspoort naar een andere fase en stimuleren om de stap te zetten. De noodzakelijke stap. 

Lees meer ›

Dagdeelsessie voor je relatie.

We weten niet meer hoe we samen verder kunnen gaan. We praten te weinig, worden opgeslokt door dagelijkse bezigheden, begrijpen elkaar niet meer, zitten in een negatieve spiraal. Iedere relatie kent fases waarin het moeilijk is om elkaar te vinden.

Lees meer ›