Close

Familieopstellingen

Ik oefen als een jonge vogel op de rand

van ’t nest, dat ik verlaten moet

in kleine haperende vluchten

en sper mijn snavel. 

M. Vasalis 

Familieopstelling 

De regels van thuis, de patronen en gevoeligheden, wie er werden geboren, overleden en verzwegen, de geuren, kleuren en verhalen. Je draagt het in je. Met liefde en soms ook met onrust, pijn, boosheid of verdriet. Bewust en onbewust spelen de “geuren van het nest” een belangrijke rol in ons leven. 

Een familie opstelling maakt je innerlijk beeld over “het nest” zichtbaar. Voor jou onbekende personen nemen de plaats in van jouw familieleden. Onder begeleiding komt het beeld in beweging en verandert het perspectief. Je kunt diepe inzichten ervaren door een opstelling te doen.

Meestal maakt een opstelling deel uit van een coachingstraject. In elk geval voeren we een voorbereidend gesprek.

Opstellerscollectief 

Ik werk samen met twee anderen in het Opstellerscollectief. Mirjam Broekhuizen, Vivien Broekman en ik: drie ervaren opstellers die gezamenlijk drie tot vierwekelijks op vrijdag een opstellingendag organiseren, in Leerdam.

Het is natuurlijk een gekke tijd, waarin we steeds zoeken naar manieren om te werken met nabijheid, terwijl we fysiek afstand moeten houden. We hebben onze manier van werken daarop aangepast. Iets anders dan we gewend waren, maar nog steeds intiem en verbindend. We houden ons aan de maatregelen van het RIVM. Ook nu de maatregelen verder verscherpt zijn (nov 2020). Gelukkig is er nog steeds ruimte om samen te komen.

In de tweede helft van 2021 zijn de opstellingendagen op:

27 augustus

25 september

29 oktober

12 november

10 december

Kosten

Een opstelling op één van de opstellingendagen met voorafgaand een individueel intakegesprek kost €495,- (ex btw).

Voor particulieren: €295,- 

Aanmelden