Close

Conflictbegeleiding


“Probeer altijd iemands kwetsbare plek te ontdekken.

Dan weet je waar je hem niet raken moet”


Cees Buddingh

Verschil van mening, onenigheid, ruzie, strijd. Als we in conflict zijn met een ander, dan voelt dat niet prettig, of zelfs heel naar. We verlangen naar begrip, verbinding, erkenning, harmonie of zelfs liefde, maar weten niet meer hoe de ander te bereiken. Uit onmacht versterken we onze positie en onze standpunten. We verwachten van de ander om de eerste stap te zetten en toenadering te zoeken. En eigenlijk verwijderen we alleen verder van wat we zo graag zouden willen.

Ik help je om de angel uit het conflict te halen. We gaan in op de emoties en de pijn van het conflict. We onderzoeken de diepere behoeften. Als je zicht hebt op de pijn en de behoefte van je zelf en misschien van de ander, kan je wellicht ook je eigen bijdrage aan het conflict zien. Dan is er weer een basis om verbinding met de ander op te bouwen.

Dat kan met alle partijen aan tafel. Maar noodzakelijk is dat niet. Als één partij zich bevrijdt van het conflict, en aan de ander zijn excuses kan aanbieden voor zijn aandeel in het conflict, dan is het conflict voor de ander meestal ook opgelost.

Neem contact op
Lees verder: